کیت آگاهی وضعیتی تیمی Android Team Awareness kit (ATAK)

موضوع پژوهش: Android Team Awareness kit (ATAK) کیت آگاهی وضعیتی تیمی

همواره ابزار و سلاح‌هایی که توسط سربازان مورد استفاده قرار می‌گیرند نقش موثری در نتیجه عملیات‌ها داشته است. به همین دلیل همواره شاهد تولید تجهیزات پیشرفته تر و بهبود آن‌ها بوده ایم. یکی از ابزار نظامی که طی سالیان اخیر جهت آگاهی وضعیت(SA)[1] سربازان آمریکایی تولید شده از سیستم ATAK بهره جسته است. در واقع این ابزار به سربازان این قابلیت را می‌دهد که اطلاعات را از طریق آن با یکدیگر در هر شرایطی که باشند به اشتراک بگذارند و برخی اطلاعات محیطی و جغرافیای محل عملیات را نیز از آن کسب نمایند.

کیت آگاهی وضعیتی تیمی
کیت آگاهی وضعیتی تیمی

آگاهی وضعیت در تمامی سطح‌های عملیات‌های نظامی از مرحله استراتژیک تا تاکتیک نقش کلیدی دارد. یکی از اصول دکترین نظامی این است که آگاهی وضعیت خود را حفظ کنیم و آگاهی وضعیت دشمن را نیز مختل کنیم. در واقع ATAK تلاش می کند تا SA را در لبه‌های عملیات‌های تاکتیکی بالا ببرد.

با توجه به اینکه فرمت های مختلفی برای نقشه‌ها جغرافیایی وجود دارد سیستم ATAK علاوه بر 8 فرمت استانداردی که AGC [2] برای سیستم‌های اندرویدی ارائه داده 6 فرمت دیگر همچون DAFIF، GRG را نیز پشتیبانی می‌کند.

یکی از ویژگی‌های مهم ATAK این است که تمامی افراد و اشیا متحرک اضافه‌شده به‌صورت بلادرنگ در سیستم‌های دیگران نیز قابل مشاهده است.

زیر ساخت ATAK که در آزمایشگاه نیروی هوایی آمریکا[3] تولید گردید شامل قسمت‌های مختلفی می‌شود که به آن‌ها می‌پردازیم:

سیستم ATAK برای دستگاه‌های اندرویدی تولید شد و قابلیت به اشتراک‌گذاری SA را با استفاده از ابزار Annotation بین افراد فراهم کرد:

از دیگر ابزارهایی که ATAK در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد میتوان به ابزار ایجاد مسیر، ترسیم شکل و اندازه‌گیزی مسافت و همچنین ابزار Navigation اشاره کرد.

نکته قابل توجه این است که در ATAK تمامی شکل‌هایی که فرد می‌کشد، مسیرهایی که مشخص می‌کند و … به راحتی قابل اشتراک‌گذاشتن با افراد دیگر(به‌طور مثال سایر افراد شرکت کننده در ماموریت) است. قابل ذکر است که ATAK امکان چت کردن و استفاده از ویدیوهایی که توسط پهبادها و … در حال ضبط هستند را نیز برای کاربران فراهم می‌کند:

نسخه‌های مختلفی از ATAK طی سالیان اخیر با عناوین Public Release، Civilian و همچنین military وجود دارد. همچنین افزونه ATAK برای نرم افزار ArcGIS نیز موجود و قابل استفاده است. اگرچه شاید این ابزار خیلی شناخته‌شده نیست اما در نیروهای آمریکایی در حال استفاده است و کاربردهای خاص خود را دارد.

در پایان هم اینکه با بررسی بیشترATAK و مهندسی معکوس آن می‌توان ابزار مشابه آن را برای نیروهای خودی بتوانیم تولید کنیم و یا اینکه حتی با نفوذ به زیر ساخت آن‌ها بتوانیم به اطلاعات فوق سری که حتی ممکن است هنگام عملیات های در حال اجرا روی آن ذخیره شده باشد، دست پیدا کنیم.

کنفرانس ها و ویدیوهای زیادی از ATAK در کانال یوتیوب آن‌ها موجود است که می‌تواند اطلاعات خوبی را برای افرادی که علاقمند به تحقیق بیشتر روی آن هستند فراهم کند.

پایان.

K. Usbeck et al., “Improving situation awareness with the Android Team Awareness Kit (ATAK),” in Sensors, and Command, Control, Communications, and Intelligence (C3I) Technologies for Homeland Security, Defense, and Law Enforcement XIV, 2015.

https://proceedings.esri.com/library/userconf../fed18/papers/fed-008.pdf

https://www.youtube.com/c/ATAKMap/videos

https://www.dhs.gov/science-and-technology/news/2017/11/17/snapshot-atak-increases-situational-awareness-communication

  1. SA: Situational Awareness

  2. Army Geospatial Center

  3. AFRL

نویسنده: هانی یزدانی

برای دیدن فلیم های سینماییِ مهیج و جذاب”در حوزه فناوری اطلاعات، اوسینت و هوش مصنوعی“، بر روی اینجا کلیک کنید.

آدرس کانال تلگرام سایت بیگ دیتا:

t.me/bigdata_channel

آدرس کانال سروش ما:
https://sapp.ir/bigdata_channel

جهت دیدن سرفصل های دوره های آموزشی بر روی اینجا کلیک کنید.

جهت ثبت نام در دوره های آموزشی بر روی اینجا کلیک کنید.

بازدیدها: 402

دیدگاهتان را بنویسید